Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krofi
Če je manj toplo, mora verjetno dlje časa vzhajat?
Če ne vzhajajo dovolj, so težji, manj puhasti in ni bele črte.
Kakor koli, sem ziheraš in ne spreminjam rad, ko mi nekaj dobro uspe.
Tudi mi imamo v stanovanju 20-21°C, ta dan samo malo bolj zahajcamo.
Drugače sta pri nas zadolženi za sladice žena in 15 letna hči.
Iz spošovanja do žene, ne bom napisal kakšni so bili njeni zadnji krofi.
Jaz sem se jih lotil bolj iz heca, ker je žena rekla, da jih ne bo več delala in je hotela naredit miške.
Če ne vzhajajo dovolj, so težji, manj puhasti in ni bele črte.
Kakor koli, sem ziheraš in ne spreminjam rad, ko mi nekaj dobro uspe.
Tudi mi imamo v stanovanju 20-21°C, ta dan samo malo bolj zahajcamo.
Drugače sta pri nas zadolženi za sladice žena in 15 letna hči.
Iz spošovanja do žene, ne bom napisal kakšni so bili njeni zadnji krofi.
Jaz sem se jih lotil bolj iz heca, ker je žena rekla, da jih ne bo več delala in je hotela naredit miške.
Prebrala sem Rosanin recept in pritrjujem vsemu, razen pri temperaturi.
Ne rečem, da nima prav, a izgleda, da ni samo temperatura zraka tista, ki odloča, ampak tudi siceršnja mikroklima v prostoru in podlaga, na katero odlagamo. Granit recimo se gotovo obnaša drugače kot les.
Pri meni v kuhinji je med 20 in 21 °C (imam dve napravi, ki kažeta temperaturo in se ujemata) pa krofi ne smejo vzhajati več kot 45 minut. Eno uro bi bilo že preveč. Imam pa za podlago gosto tkano debelejšo tkanino, ki gotovo nekaj pomaga pri zadrževanju osnovne toplote testa. Morda igra kaj vloge tudi odstotek vlage v zraku, ki je pozimi pri meni konstantno prenizka.
Drugače pa ja, nižja temperatura, daljši čas vzhajanja.
Ne rečem, da nima prav, a izgleda, da ni samo temperatura zraka tista, ki odloča, ampak tudi siceršnja mikroklima v prostoru in podlaga, na katero odlagamo. Granit recimo se gotovo obnaša drugače kot les.
Pri meni v kuhinji je med 20 in 21 °C (imam dve napravi, ki kažeta temperaturo in se ujemata) pa krofi ne smejo vzhajati več kot 45 minut. Eno uro bi bilo že preveč. Imam pa za podlago gosto tkano debelejšo tkanino, ki gotovo nekaj pomaga pri zadrževanju osnovne toplote testa. Morda igra kaj vloge tudi odstotek vlage v zraku, ki je pozimi pri meni konstantno prenizka.
Drugače pa ja, nižja temperatura, daljši čas vzhajanja.