Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sok, marmelada iz vinogradniških breskev
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Sok, marmelada iz vinogradniških breskev
(Prenos iz arhiva)
ck je napisal/a: |
Nekaj me zanima. Ali po kuhanju teh vaših breskev (kompot, marmelada,..) grenkoba izgine. Jaz imam namreč Cresthaven, pri kateri včasih kakšna manjša breskev malce pogreni, vedar grenkoba po kuhanju izgine. |
muha je napisal/a: |
V moji marmeladi je ni čutiti, res pa je bilo breskev le ena tretjina. Pa tudi če bi jo čutila, mene grenkoba ne moti. |
ck je napisal/a: |
Letos sem naredil (in za zimo shranil) tudi 20 L breskovega gostega soka (prevrel) in je odličen. |
dodal: TwityPity
letos sem prvič olupila v.b. za marmelado. pride bolj "čista" grenkobe je vseeno malo čutiti a to ne moti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)