Liker iz ARONIJE - 1 ekološka limona - 1 ingverjeva korenina (po želji) - 1 kg aronije - 0,5 kg sladkorja - 2 koščka cimetove skorje - 10 klinčkov - 1,5 l sadjevca - trilitrski kozarec za vlaganje; Limono oščetkamo in narežemo na rezine. Ingverjevo korenino olupimo in narežemo na rezine. Oprano aronijo stresemo v kozarec. Dodamo še vse ostale naštete sestavine in zalijemo s sadjevcem. Dobro zapremo in za 6 tednov postavimo na sonce. Občasno premešamo. Po šestih tednih precedimo skozi gazo, prelijemo v steklenice, zapremo ter še za dva tedna postavimo v temo, da dozori. Božansko je. Pa na zdravje!_________________Janika
Tisti, ki imate izkušnje z domačim približkom jägermeistra; je treba začeti zgodaj pomladi, na začetku, ali lahko začnem zdaj in končam pomladi? Razmišljam, da morda ni dobro namakati zdaj nabranega vso zimo.
Vse tole imam pa jaz takorekoč pred nosom. Imaš kakšen dober recept za pripravo in uporabo?_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Vse tole se mi namaka že kake 3 tedne + lapuhovi cvetovi. Pa še kakih 40 arcnij bom dodal tja do srede poletja. Odličen liker nastane! Kot medij za ekstrakcijo uporabljam po priporočilu patra Ašiča navaden tropinovec. Dobi se ga hudooo poceni: 50% po 5€/liter. Vzame se ga seveda 10 litrov in razredči, tako da bo "krepkega zdravja" dovolj Prednost tropinovca je tudi v tem, da ga je vedno dovolj - tudi ko so hude pozebe (predlani recimo).
Za čaj pa letos tega nisem sušil, naj bo drugačen kot lanski mix...