Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2023

Odgovori
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Mleko zelo dobro zavira plesen na paradiznikih. jaz 1x na teden pospricam in je resen kacij in plesen Smile_________________Smeh je sončni žarek duše.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

jaz sem tri tedne nazaj v rastlinjaku nabrala Flaschentomaten, ne tako rdeč, ampak v solati dober. Ima že črne konice, ampak ta jih ima sploh rad.
dva tedna nazaj pa Maglio roso, tudi za skodelico solate.
to je za letos vse. paprike je pa dovolj, zelo lepa je na njivi, v rastlinjaku pa krt uničuje korenine in so res uboge, kot da bi jih posadila dva tedna nazaj._________________Lp, Živa
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Kako mislis, da je to za letos vse?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Po moje je Živa hotela reči, da so to edine težave; od sedaj bo vse OK Wink .

Saj sezana bo trajala še tri mesece!

Very Happy_________________mfranc
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes sem pobrala vse najbolj zrele paradižnike. Se jih je nabralo za eno skledo solate...

Poslikala sem jih, da bodo za spomin, če tokrat moj gartlc doleti huda ura..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Grgr, v tem trenutku za letos vse.
Seveda pričakujem zrele paradižnike, če ne bo toče in bolezni.

Brbr, zelo lepa bera. Dober tek_________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Juhuhu, prvi plesnivček !
Je že letel; sem kar takoj, brez oklevanja izruval celo rastlino, skupaj s kolom.
Plesen je bila tudi že na plodovih ...
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Andrej Banko je napisal/a:
Juhuhu, prvi plesnivček !
Je že letel; sem kar takoj, brez oklevanja izruval celo rastlino, skupaj s kolom.
Plesen je bila tudi že na plodovih ...

Jaz se poslužujem vzgoje na vrvici, steblo do višine 1m brez listov, samo plodovi, nato rastlino spuščam na tla. Deluje odlično pri hitro rastočih sortah kot so razni pelati... Ker ni listov, ni plesni. Listje je samo v zgornji tretjini rastline, ki raste bujno naprej.

Ključ je v tem: https://www.amazon.com/dp/B087C3QJ7K/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B087C3QJ7K&pd_rd_w=5rm70&content-id=amzn1.sym.eb7c1ac5-7c51-4df5-ba34-ca810f1f119a&pf_rd_p=eb7c1ac5-7c51-4df5-ba34-ca810f1f119a&pf_rd_r=3A3MW45KTJTAXXXGG37T&pd_rd_wg=Njl8N&pd_rd_r=5d78238e-419b-4e7b-83cb-ab5aa2ab0882&s=lawn-garden&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9kZXRhaWw_________________NM
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kakšna fotografija tvojih paradižnikov?_________________mfranc
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Tako kot jih vzgaja Lušt torej.
Pri meni plesni ni, ker so vsi pod streho, oz. natančneje: pod tremi nadstreški + ne na zahodni strani, ker običajno piha in nosi dež s te strani.
Odgovori