Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kumarice za vlaganje
Pozdravljene
Ko grem na morje naprosim sosedo, da mi vsak drug dan zalije kumare za vlaganje in solatne, ostalo pa po potrebi. Vsak drug dan mi tudi obira kumare in mi jih dev v vrečko in v hladilnik spodaj. Ko pridem jih vložim. Za uslugo pobira vse, kar je na vrtu. Od borovnic, solate, fižol.
Vložim od 25 do 40 l kumar.
Lani sem po sistemu kumar vložila rumene bučke, šalotko in rdečo papriko iz trgovine, da je bolj privlačna za oči. Mešanica je 1:4 ali 1:5 alkoholni kis:voda in sladkor , sol, koper, šalotko.
Nimam rada zelo kislih vložnin.
Sem pa lani za probo popekla rumene bučke na hitro in zalila z mešanico . Dodala poper in kar dosti komarčka, ker nisem imela več kopra. Bile so dobre.
lep pozdrav, čeprav zelo vetroven
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ko grem na morje naprosim sosedo, da mi vsak drug dan zalije kumare za vlaganje in solatne, ostalo pa po potrebi. Vsak drug dan mi tudi obira kumare in mi jih dev v vrečko in v hladilnik spodaj. Ko pridem jih vložim. Za uslugo pobira vse, kar je na vrtu. Od borovnic, solate, fižol.
Vložim od 25 do 40 l kumar.
Lani sem po sistemu kumar vložila rumene bučke, šalotko in rdečo papriko iz trgovine, da je bolj privlačna za oči. Mešanica je 1:4 ali 1:5 alkoholni kis:voda in sladkor , sol, koper, šalotko.
Nimam rada zelo kislih vložnin.
Sem pa lani za probo popekla rumene bučke na hitro in zalila z mešanico . Dodala poper in kar dosti komarčka, ker nisem imela več kopra. Bile so dobre.
lep pozdrav, čeprav zelo vetroven
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1: kaj pa prekuhavanje - pasteriziranje? Zavreš vodo, zaliješ in zapreš, ali jih prej blanširaš, ali pa hladne v tekočino in pasteriziraš???
Ravno to nas zanima, ker piše metuljc, da so lepo hrustljave. Kako ostanejo take?
Ko boš našla čas, lepo prosim za opis postopka TULE. Mudi se ne, ne bomo jih še kmalu vlagali, a ne?
Ravno to nas zanima, ker piše metuljc, da so lepo hrustljave. Kako ostanejo take?
Ko boš našla čas, lepo prosim za opis postopka TULE. Mudi se ne, ne bomo jih še kmalu vlagali, a ne?
živa je napisal/a: |
Notranjka, ravno tako ožameš kumare po receptu ali ne? |
Da,po receptu._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/