Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2024
Jaz itak vse delam z jabolčnim in ne z alkoholnim kisom. Če se mi na koncu zdi premalo kisel, dodam še limonin sok. Pokvaril se mi ni še nikoli, čeprav ga navadno naredim za dve sezoni. Letos sem porabila 4 kg lanskih zelenih paradižnikov in je nastalo 18 srednjih kozarčkov, najmanj za dve leti bo.
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Lpmami, po tem recept je chutny bolj sladek kot kisel. Zato ga mi ne delamo več, ker nam sladkoba ne prija. Največ smo ga pa pojedli kot dodatek k siru. Torej hladnega.
Kot kis pa lahko uporabiš tudi jabolčnega (vidim, da je že Copatka napisala), ki je balćji in še bolj žlahtnega okusa._________________naredimo svet lepši
Kot kis pa lahko uporabiš tudi jabolčnega (vidim, da je že Copatka napisala), ki je balćji in še bolj žlahtnega okusa._________________naredimo svet lepši
Brbr, saj jaz zelo improviziram, tudi sladkorja dam manj - prilagodila sem ga najinemu okusu. _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Obeta se sončen dan, čeprav verjetno vetroven. Edini preostali paradižnik v odprtem tunelu grem obleč v oblekico iz koprene. Je še popolnoma zdrav, močno obložen datljevec in mi je škoda, da ne bi pozorel. V zaprtem tunelu pa kljub, ali morda celo ob pomoči, vetra vsi pridno zorijo. Mraz in veter odganjata plesen stran.
Seme tegale lepotca sem dobila lani na paradajzmaniji, potem ko sem ga degustirala. Dobro sem ga ocenila, ni se izneveril!
Samo da je lani na pokušini bil bistveno manjši, 5 cm v premeru, tale na sliki ima pa dobre pol kile.
Ravno pravšnji za eno razkošno porcijo solate s papriko in čebulo.
Tale Orange banana mi je tudi zelo všeč: prijeten okus z ravno prav kislosti in sladkosti, mesnat, zelo roden (vsaj letos, ko je bilo pri meni izrazito paradižnikovo leto), s svojimi 70 grami priročen za vmesni prigrizek in za solato.
P.S. Pa kljub razpokam čisto nič ne gnije, kot bi veter zasušil razpoko._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Samo da je lani na pokušini bil bistveno manjši, 5 cm v premeru, tale na sliki ima pa dobre pol kile.
Ravno pravšnji za eno razkošno porcijo solate s papriko in čebulo.
Tale Orange banana mi je tudi zelo všeč: prijeten okus z ravno prav kislosti in sladkosti, mesnat, zelo roden (vsaj letos, ko je bilo pri meni izrazito paradižnikovo leto), s svojimi 70 grami priročen za vmesni prigrizek in za solato.
P.S. Pa kljub razpokam čisto nič ne gnije, kot bi veter zasušil razpoko._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Moj Orange Banana, ki je bil že precej oranžen, a sem ga pustila na rastlini, da bi še malo dozorel, je v hladnem, mokrem vremenu sicer dobil bolj oranžno barvo, okusa pa ne kaj dosti. Mi je bilo prav žal zanj, ker je bil krasen za sproten osvežilen prigrizek, to zdaj je pa le še za pokuhat._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Jaz sem imel letos kar podpovprečno sezono. Praktično so vse sorte slabo delale, najbolj pelati. Le na začetku polne sezone je bilo paradižnikov nekaj viška za vkuhavanje ...
Lahko se samo pohvalim, da jih še ni našla paradižnikova plesen. Brez moje pomoči s kakšnimkoli škropljenjem, ampak samo s tem, da so pod streho._________________mfranc
Lahko se samo pohvalim, da jih še ni našla paradižnikova plesen. Brez moje pomoči s kakšnimkoli škropljenjem, ampak samo s tem, da so pod streho._________________mfranc