Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Brix testiranje
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Brix testiranje
(Prenos iz arhiva)
http://www.youtube.com/watch?v=HXRNHGJK1bY
Danes sem si pogledal tale film ko tip testira bio papriko
in izpade slabša kot iz marketa.Veliko govora o zemlji itd.
Danes sem si pogledal tale film ko tip testira bio papriko
in izpade slabša kot iz marketa.Veliko govora o zemlji itd.
Zanimiv video.
Ekološko kmetijsvo še vedno premalo pozornosti namenja tlem.
Nega življenja v tleh je zakon!
Ekološko kmetijsvo še vedno premalo pozornosti namenja tlem.
Nega življenja v tleh je zakon!
paprika, kot razumem ni vse samo odvisno od tega v kakšni zemlji je gojena rastlina, temveč tudi koliko časa je od tega kar je bila odtrgana in z vsakim dnem skladiščenja, brix kar lepo pada.
Tole sem kar prenesla iz teme o prehrani paradižnikov.
Tole sem kar prenesla iz teme o prehrani paradižnikov.
labia je napisal/a: |
Sedaj, ko sem prebral novosti od Thompson Morgana ( paradižnik-krompir), me je v bistvu potegnilo v razmišljanje o merjenju vsebnosti sladkorja in mineralov v soku paradižnika z refraktometrom. Ja, tisto napravo, ki jo uporabljajo vinarji, ko določajo stopnjo zrelosti- vsebnosti sladkorja v grozdju. Zanimiva zadeva, sploh nisem vedel, da obstoji vrsta skupin, ki gojijo zelenjavo in sadje in se trudijo doseči čim višje vrednosti po BRIX-u. Ena od teh je : http://highbrixhome.com/frequently-asked-questions-about-the-high-brix-garden-program.html Precej logično, da če je v soku ploda več sestavin, višja je številka Brix, kar bi pomenilo, da je hrana bolj bogata po vsebnosti. Kaj sploh je Brix in kako se meri je razloženo tukaj: http://highbrixgardens.com/what-is-brix.html Seveda je potem zadaj cela znanost, da priskrbimo rastlini čimveč potrebnih snovi v pravem razmerju za kar je bistvenega pomena zemlja v kateri gojimo in mora imeti vse na razpolago. Nekateri zanesenjaki potem celo hodijo po trgovinah z zelenjavo in merijo kvaliteto sadja-zelenjave, ki jo nameravajo kupiti z takim refraktometrom. Obstojajo celo tabele kolkšno vrednost bi moralo imeti posamezno sadje-zelenjava, da ga uvrstimo v kategorijo: revno, povprečno, dobro, odlično. Morda bo pa kdaj pri nas tudi tak način nakupa postal normalen. |
Drži!
Brix refraktor meri energijsko vrednost izdelka,kar potem zaužijemo in daje telesu energijo,rudnine,vitamine antioksidante to pa seveda z skladiščenjem transportom zelo pada.
Me še pa vedno čudi tista lokalna eko paprika ki jo meri v filmu da je tako revna z OH.
Glede na to da je pritekla tekočina ven brez kakšnega napora,predvidevam
da je iz hidroponike.
Brix refraktor meri energijsko vrednost izdelka,kar potem zaužijemo in daje telesu energijo,rudnine,vitamine antioksidante to pa seveda z skladiščenjem transportom zelo pada.
Me še pa vedno čudi tista lokalna eko paprika ki jo meri v filmu da je tako revna z OH.
Glede na to da je pritekla tekočina ven brez kakšnega napora,predvidevam
da je iz hidroponike.
Tukaj še ena stran z testiranji, kjer se sprašujejo ali je res zelenjava z istim številom brix-ov enake kakovosti. Zanimivo je, da naj bi pršenje z 2.5% raztopino melase, podaljševalo skladiščenje, oziroma svežino in s tem brix kakovost.