Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL SIVI CIPRO visok

brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

AA, super, da ga imaš tudi ti. Torej se za to sorto ni za bat, da bi se izgubila. A zrnja pa nisi nič probala skuhat in pojest?

Med imeni je že Črni Cipro (tako mu pravijo na Postojnskem koncu), pa bom dodala še Cipro, čeprav ima uraden Cipro temne črte na svetlorjavorumeni podlagi._________________naredimo svet lepši
živa
Prispevkov: 2431
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Brbr, meni je ena sorodnica podarila 1 kg mix fižola za kuhanje. Ta se mi zdi dobrega okusa.

seveda se po mojem mnenju nič ne more primerjati s sivčkom, ampak to je pa že druga zgodba._________________Lp, Živa
bobolino
Prispevkov: 2342
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bobolino »

kje pa prodaja ta goapa Justika?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bobolino, ti pošljem kontakt na ZS._________________naredimo svet lepši
Tagetes
Prispevkov: 62
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Tagetes »

Škoda, da so zadnja leta take suše, da sem nad preklarji obupala, nekoč je bil to moj naljubši fižol. Vsestranski!
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tagetes, ne smemo obupati. Drugače bodo izgubjeni za vedno Crying or Very sad_________________naredimo svet lepši
Tiana
Prispevkov: 1104
Pridružen: To Mar 04, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Citiram:
kje pa prodaja ta goapa Justika?


Bobolino, iz Žalca je gospa Justika. Če te zanima njen kontakt ali rabiš pomoč glede kontakta mi piši ZS.
Tiana
Prispevkov: 1104
Pridružen: To Mar 04, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Prepozno opazila, da je že brbr posredoval/a.
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Letos sem pridelala toliko Piskrčkov, da smo lahko nekaj zrnja že žrtvovali v "znanstvene namene". Z rezultati smo vsi poizkuševalci nadvse zadovoljni; se hitro skuha, ne razpade, lupina se čuti, vendar ni moteča, meso ima podobno teksturo kot kuhan kostanj. Ker sem nameravala narediti fižolov gpolaž, me se sprva malo zaskrbel izgled, ker kuhan nima tiste značilne rjave barve latere smo navajeni pri fižolih, ki se ponavadi znajdejo v naših loncih. Vendar je bila skrb odveč... Vsekakor je to fižol,. ki ga bomo še imeli na naši mizi. Na začetek bom dodala fotografiji kuhanih fižolov._________________naredimo svet lepši
živa
Prispevkov: 2431
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moj fižol pa ima različne stroke: eni so ploščati, drugi ozki, fižol pa enak Confused
Pojma nimam, v čem je razlika. Ima pa 4, včasih 5 zrn v stroku. Letos ga še ne bomo jedli, morda naslednje leto._________________Lp, Živa
Odgovori