FIŽOL SIVI CIPRO visok
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
AA, super, da ga imaš tudi ti. Torej se za to sorto ni za bat, da bi se izgubila. A zrnja pa nisi nič probala skuhat in pojest?
Med imeni je že Črni Cipro (tako mu pravijo na Postojnskem koncu), pa bom dodala še Cipro, čeprav ima uraden Cipro temne črte na svetlorjavorumeni podlagi._________________naredimo svet lepši
Med imeni je že Črni Cipro (tako mu pravijo na Postojnskem koncu), pa bom dodala še Cipro, čeprav ima uraden Cipro temne črte na svetlorjavorumeni podlagi._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Letos sem pridelala toliko Piskrčkov, da smo lahko nekaj zrnja že žrtvovali v "znanstvene namene". Z rezultati smo vsi poizkuševalci nadvse zadovoljni; se hitro skuha, ne razpade, lupina se čuti, vendar ni moteča, meso ima podobno teksturo kot kuhan kostanj. Ker sem nameravala narediti fižolov gpolaž, me se sprva malo zaskrbel izgled, ker kuhan nima tiste značilne rjave barve latere smo navajeni pri fižolih, ki se ponavadi znajdejo v naših loncih. Vendar je bila skrb odveč... Vsekakor je to fižol,. ki ga bomo še imeli na naši mizi. Na začetek bom dodala fotografiji kuhanih fižolov._________________naredimo svet lepši