Čili 2014
-
- Prispevkov: 1807
- Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am
-
- Prispevkov: 282
- Pridružen: Sr Jun 12, 2013 2:00 am
Pajo
lahko še kratek zapis recept oz. postopka?
-
- Prispevkov: 4689
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
sqjam je napisal/a: |
Se celi plodovi lepo posušijo v senci na prostem al splesnijo? namreč ideja je, da bi se jih nanizal na vrvico in posušilo. Morda bi bilo pametneje, če bi jih razpolovil? |
Če misliš te "debelostenske" bombe, ni šans da bi jih v celinski klimi naravno posušil; še prepolovljene ne.
Pri nas se celi kvečjemu posušijo čilija tipa Cayenne. Habanere sušim na podstrehi, kjer temperatura naraste na 50 °C in to najmanj prepolovljene.
Gre z poletnim obiranjem, jesenske moram ponavadi dosušiti z električnim sušilnikom.
LP_________________mfranc
-
- Prispevkov: 1807
- Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am
Nič posebnega. Sladkor, pa tista zadeva, da se vse skupaj malo strdi, limona in to je to. Čili pa kolikor komu paše. Stvar posameznika. Delaš ali samo za sebe ali pa še za koga._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
-
- Prispevkov: 1807
- Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am
Gringo je napisal/a: |
Delal bi zase. Moram samo kvalitetno breskev nabaviti. Kot vidim se tu omenja razmerje 2 breskvi + 1 čili (po moje brez semen). To bi res poskusil. |
Ne to sem samo tako slikal. Zakaj semena ven? Ne se hecat. Pusti jih notri. Ali pa kakor tebi paše._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.