Fižol
-
- Prispevkov: 972
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
- Kraj: radovljica
- Kontakt:
POd fižol nisem podstavil ničesar, zato imam sedaj gnile stroke. Ponekod je noter še lepo zrnje.
Vprašanja:
- ali je kaj narobe, če jemo semena fižola, ki so po površini malo rjava (sicer trda kot navadna, brez plesni)? Takega je kar nekaj in se mi ga zdi škoda zavreči, če je še dober, sicer gre seveda na kompost
- ali je kaj narobe če jemo nedozorele fižole?
- ali je kaj narobe, če jemo nakaljene fižole (eni že v strokih kalijo)?
Vprašanja:
- ali je kaj narobe, če jemo semena fižola, ki so po površini malo rjava (sicer trda kot navadna, brez plesni)? Takega je kar nekaj in se mi ga zdi škoda zavreči, če je še dober, sicer gre seveda na kompost
- ali je kaj narobe če jemo nedozorele fižole?
- ali je kaj narobe, če jemo nakaljene fižole (eni že v strokih kalijo)?
-
- Prispevkov: 8224
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Jaz uživam vse tri tvoje naštete variante. Z drugo in tretjo gotovo ni nič narobe. Za prvo pa tudi mislim, da ne... Nekje sem prečitala, da se pri nas ni razširilo gojenje belozrnatih fižolov ravno zato, ker se rjave lise na belem fižolu bolj vidijo, kot na pisanem (kar nekajkrat sem opazila, da je imelo kupljeno zrnje rjave lise). Tako izgleda, da je tak fižol užiten, ni pa lep na pogled._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 972
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
- Kraj: radovljica
- Kontakt:
- Lpmami
- Prispevkov: 8790
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 2617
- Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
- Kraj: Žiri-NM
jaz pa sem pobrala ves fižol: črni, plesnivi stroki, notri podobno stanje, tako da ne vem, ali naj fižol (na pol suh) operem in zdrgnem dol plesen, dam sušit in v skrinjo ali naj dam takega sušit in potem oprat in v skrinjo. Še nikoli ni bil tak fižol, letos pa najmanj 10 kg na pol plesnivih zrn._________________Lp, Živa