Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2014
Saj če imaš prostora dovolj, izgubiti nimaš kaj.
Jaz sem pred parimi leti v Lidlu kupila izredno sladko špic papriko 'Zanetti' in spravila semena. Dve leti gojila in ni kaj prevelike razlike od originala.
Gojila jo bom tudi v bodoče, ker je zelo dobra.
Sicer ni niti približno tako velika kot tista iz trgovine, ampak tukaj se le moramo zavedati, da oni v ogromnih nadkritih nasadih veliko zalivajo in gnojijo, da so paprike krhke, sočne in velike..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Jaz sem pred parimi leti v Lidlu kupila izredno sladko špic papriko 'Zanetti' in spravila semena. Dve leti gojila in ni kaj prevelike razlike od originala.
Gojila jo bom tudi v bodoče, ker je zelo dobra.
Sicer ni niti približno tako velika kot tista iz trgovine, ampak tukaj se le moramo zavedati, da oni v ogromnih nadkritih nasadih veliko zalivajo in gnojijo, da so paprike krhke, sočne in velike..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Za začetek imaš tukaj kup receptov s komentarji. Vložene paprike
Če se pa včlaniš, lahko recepte izbiraš tudi ločeno, po kategorijah.
Če se pa včlaniš, lahko recepte izbiraš tudi ločeno, po kategorijah.
gun, na hitro ti povem kako jaz kiselim paprike in še marsikaj drugega: 2dcl kisa za vlaganje 4 ali 6 dcl vode (odvisno koliko hočeš, da so kisele), 4-6 strokov česna, 7-10 zrn č. popra, 2 prerezani šalotki, 4 suha lorberjeva lista, 2 klinčka, jušna žlica soli, čajna žlička sladkorja, 1 žlica olja. sestavine v loncu kuhaš 15 min nato dodaš na pol rezane (ali na koščke) in očiščene paprike. blanširaš jih (4 min vrenja, če je več so premehke), izvadiš in polagaš v kozarce kjer na dno dodaš list suhega lorberja in nekaj zrnc popra. tekočino precediš in zaliješ vloženo. zapreš, daš pod odejo in kasneje shraniš. lpvoda
PS: če je več paprik, blanširam v ratah, če tekočine zmanjka jo dokuham. vedno probaj tekočino saj si tako lahko predstavljaš kasnejši okus.
in še nkaj, za vlaganje so boljše mesnate p. ala ajvaruša ne solatne kjer je manj "mesa" in se kožica začne lupiti, pa tudi ni tako okusna._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 07 Jan 2015 15:24; skupaj popravljeno 1 krat
PS: če je več paprik, blanširam v ratah, če tekočine zmanjka jo dokuham. vedno probaj tekočino saj si tako lahko predstavljaš kasnejši okus.
in še nkaj, za vlaganje so boljše mesnate p. ala ajvaruša ne solatne kjer je manj "mesa" in se kožica začne lupiti, pa tudi ni tako okusna._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 07 Jan 2015 15:24; skupaj popravljeno 1 krat