Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2014

JR Design
Prispevkov: 55
Pridružen: Po Jun 24, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Pep, lani sem tudi jaz kupil to papriko, vzel semena in jih letos sadil. Nekaj pridelka je bilo, niso pa bile tako sladke pa tudi ne tako velike. No, mogoče je bil vzrok v slabem poletju, pa še malo bolj senčen del vrta. Kalijo pa dobro._________________Narava je vsemogočna!
Ivčk
Prispevkov: 1620
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Saj če imaš prostora dovolj, izgubiti nimaš kaj.

Jaz sem pred parimi leti v Lidlu kupila izredno sladko špic papriko 'Zanetti' in spravila semena. Dve leti gojila in ni kaj prevelike razlike od originala.
Gojila jo bom tudi v bodoče, ker je zelo dobra.
Sicer ni niti približno tako velika kot tista iz trgovine, ampak tukaj se le moramo zavedati, da oni v ogromnih nadkritih nasadih veliko zalivajo in gnojijo, da so paprike krhke, sočne in velike..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
anita133
Prispevkov: 54
Pridružen: So Nov 08, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a anita133 »

Živjo.
Živjo sem nova na forumu in že nekaj časa iščem seme paprike marconi purple in chocolate bell / sweet chocolate... ima kdo kakšno seme odveč? menjam za kaj drugega

LP Anita
JANEZ L
Prispevkov: 180
Pridružen: Sr Apr 16, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Lp!

Tele zadnje "zunanje", sem danes pobral. Rasle v zavetju hiše. Smile



Lovski zdravo
Janez L_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L



...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

bravo, Janez L, videti so sočne kot avgustovske Smile dober tek!
JANEZ L
Prispevkov: 180
Pridružen: Sr Apr 16, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Lp!

Hvala. Še okus imajo boljši kot "fabrške". Very Happy

Lovski zdravo
Janez L_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L



...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
kate
Prispevkov: 980
Pridružen: Ne Maj 04, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a kate »

Moje rastline v teglcih so še kar zunaj in izgledajo ok (2x2). Za vikend gredo končno noter. Very Happy
gun
Prispevkov: 137
Pridružen: Sr Feb 26, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a gun »

Lansko sezono ni bilo časa za vlaganje paprik.
Letos pa me v naprej zanima recepti od začetka do konca kako se vlaga paprike.
Hvala v naprej Very Happy
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Za začetek imaš tukaj kup receptov s komentarji. Vložene paprike
Če se pa včlaniš, lahko recepte izbiraš tudi ločeno, po kategorijah.
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

gun, na hitro ti povem kako jaz kiselim paprike in še marsikaj drugega: 2dcl kisa za vlaganje 4 ali 6 dcl vode (odvisno koliko hočeš, da so kisele), 4-6 strokov česna, 7-10 zrn č. popra, 2 prerezani šalotki, 4 suha lorberjeva lista, 2 klinčka, jušna žlica soli, čajna žlička sladkorja, 1 žlica olja. sestavine v loncu kuhaš 15 min nato dodaš na pol rezane (ali na koščke) in očiščene paprike. blanširaš jih (4 min vrenja, če je več so premehke), izvadiš in polagaš v kozarce kjer na dno dodaš list suhega lorberja in nekaj zrnc popra. tekočino precediš in zaliješ vloženo. zapreš, daš pod odejo in kasneje shraniš. lpvoda

PS: če je več paprik, blanširam v ratah, če tekočine zmanjka jo dokuham. vedno probaj tekočino saj si tako lahko predstavljaš kasnejši okus.

in še nkaj, za vlaganje so boljše mesnate p. ala ajvaruša ne solatne kjer je manj "mesa" in se kožica začne lupiti, pa tudi ni tako okusna._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazadnje urejal/a voda 07 Jan 2015 15:24; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori