Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tobak

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Ena lepa predstavitev...
https://derdejan.wordpress.com/2011/10/24/gojenje-tobaka/_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Kaj se dogaja s tobakom? Nekam tiho je tukaj Question Smile
A je mogoče komu pred kratkim uspelo kaj sfermentirat (Abudabi, ti si zihr že skadil kakšnega Smile )
Jaz nameravam v teh dneh...ampak najprej moram nekako navlažit liste, ker so trenutno preveč suhi (bi se drobili, če bi jih kaj mečkal).
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Kako ga zrežete, da je primeren za polnjenje cigaret?_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
stara postaja

Ups, sem že našla odgovor na gornjem linku... Embarassed_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
abudabi

Odgovor Napisal/-a abudabi »

Moj tobak je sfermentiran in popakiran vakumsko.
Kadim že od oktobra in zgleda, da ga bom imel dovolj do nove sezone (dokupil kilogram Virginije v listu).
Ni ravno dober ampak glede na lansko vreme sem ga odlično pripravil.

Za narezat pa imam še par strojčkov:
http://www.bolha.com/dom/dodatki-in-pripomocki-za-dom/mali-gospodinjski-aparati/ostali-aparati/mlin-za-zacimbe-zelisca-1289735777.html

Prvi trije ga dobite 30% ceneje. Ponudba velja 1 teden!!!_________________Maks
stara postaja

Sem prva v čakalni vrsti (upam) Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Jaz sem pa včeraj nekaj suhega tobaka zavezal v vrečko, zraven dal tudi z vodo napojeno papirnato brisačko (v lonček) pa je po 24 urah tobak še enako suh, niti malo se ni zmehčal.
Ali naj ga kar popršim z vodo al kako?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

kmetič je napisal/a:
Še malo, še malo pa bom začel z pripravo sadik kakih 10 različnih vrst
Upam da bo letina boljša kot lansko leto
Abudabi sva na vezi
Uživajte

lpmami je napisal/a:
A bi mi bil kdo pripravljen sfermentirati teh mojih nekaj listov (ene dvajset), pa si deliva pol-pol? Ene par ljudi bi rado sprobalo moj tobak, sicer bi dala kar vse liste.

JR Design je napisal/a:
Pozdravljena
Lahko ti jih jaz ob naslednji rundi mojega. Pa še blizu sva. Najbolje, da se zmeniva na ZS.
abudabi

Odgovor Napisal/-a abudabi »

takole izgleda letošnja virginija po dveh tednih.

ste že sejali?_________________Maks
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

hvala abudabi za vzpodbudo Razz že nekaj dni se mi seme mota pod prsti, pa nikakor noče samo v zemljo skočit Razz
evo grem sedaj takoj to postorit .... mogoče še ujamem tvoje lepe sadike, itak imam trope v kuhinji Laughing Laughing
Odgovori