Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

kisanje zelja in repe

živa
Kraj: Žiri-NM

Re: kisanje zelja in repe

Odgovor Napisal/-a živa »

Metuljc, tako so mi svetovali. kozarce sem natlačila, da se je nabrala voda, kar je bilo preveč, sem je odlila, do roba kozarca tekočina, prej še mrežica, nato pa vrečka za zamrzovanje in elastika čez. ker je to vse vrelo, je v kozarcih zmanjkovalo tekočine, zato sem dolivala. ko je bilo zelje skisano, je šlo v hladen prostor. tam je še vedno par kozarcev.
Je pa to res elegantno - samo kozarec vzameš in to je to. Zelo malo odpada iz vrha kozarca.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

živa: odkljukaj "stalno prijavo", da bodo prispevki vedno pod tvojim imenom. Ali pa se vsakič sproti prijavi.

Če se ne prijaviš, očitno lahko pišeš, a te označi kot "gosta".
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Živa, nič hudega, če nimaš repe odveč. Sem je nekaj dobila in včeraj nastavila v kozarce za kisanje.

Sem pa čisti amater - roke imam vse "porašplane" od ribanja :oops: Me zanima, ali gre vam kaj bolje in kako se obvarujete poškodb:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Edinkrat, ko sem imela par rep odveč, sem jo naribala na ustrezno rezilo multipraktika. Trakci niso bili tako lepi, kot pri ribežnu, a zame sprejemljivi.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Brbr, me veseli, da si dobila repo. Kot pravi Muha, če imaš malo, multipraktik nariba odlično, midva sva dajala ostanke vanj, ki bi lahko povzročili poškodbo prstov, dlani. drugače pa zelo previdno z ribežem, kar preventivno si mož povije prste z obliži. Jaz jo bom populila ta vikend, čeprav ji slana, ki je bila v Nm sedaj, ni škodila. posmodilo je ogromno zelenja čajot, ki so se zbudile po suši, seveda ni niti ene gor. Ravno tako so osmojene dalije, ki sem jih še pustila, nekaj solate, ampak je vseeno.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pridne ste, meni pa letos ne bo potrebno ribati repe, ker j o nimam. Bom pa letos kupila enih 5kg kisle in bom nato dala v kozarce.
Zelje imam v kozarcih in je dobro.
lp
Odgovori