Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
- Seasmoon
- Prispevkov: 1509
- Pridružen: Pe Jun 19, 2020 2:00 am
- Kraj: Obala
Re: Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
Jaz pa kakijev ne sušim. Ta mehko sorto vedno obiram, ko so kakiji oranžni (nikoli zelene) in pokapam pri peclju z nekaj kapljicami žganja in počakam, da dozorijo. Pol pridejo odlični. Nekaj smo jih že obrali. Ampak ne vse.
			
			
									
						
							Life is like a game ... play it ...

			
						
- 
				mfranc
- Prispevkov: 4817
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Re: Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
He, he, muha, si me spomnila na desetletja star pogovor s sosedom, druga tema, ampak poanta skoraj slična.
Mu razlagam in bentim kako sem razočaran nad gojenjem bele čebulice, ki mi je vsako leto ušla v cvet. On pa meni momogrede navrže; a res, nam pa nikoli!
Jo prej zmažemo!
 
 Hmm, ne vem če se lahko sušenje kakija primerja z recimo sušenjem sliv. Že čisto na začetku mojega gojenja kakija, sem razmišljal tudi o sušenju ko bodo kakšni viški. Vendar sem našel tudi opozorila, da se ne sušijo preveč radi. Sam jih lahko primerjam samo z jabolčnimi krhlji, dobil sem jih spomladi od znanca, jih en čas zelo rad zobal (z lepo kislo noto, za delanje sline ki mi manjka) potem pa pozabil na njih. Še vedno so v kuhinjski omari. So pa še vedno enako okusni, ko slučajno naletim na njih.

 
   Pri nas niso zdržali niti pol leta.
   Pri nas niso zdržali niti pol leta. 