kisanje zelja in repe
-
metuljc
- Prispevkov: 10017
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Re: kisanje zelja in repe
Nikoli poskusila. Bi veljalo en mali kozarček, pa pustiti malo na toplem in bo v tednu dni jasno. Saj kimči lahko vsebuje marsikaj iz skupine križnic, morda je tudi koleraba ok.
-
brbr
- Prispevkov: 8574
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Re: kisanje zelja in repe
Metuljc, hvala. Ja v kozarce bo šla. no, verjetno je bo samo za en kozarec....
Kisati/fermentirati je mogoče vse, se mi zdi. Vprašanje je samo, če ti je okus fermenta všeč.
Kisati/fermentirati je mogoče vse, se mi zdi. Vprašanje je samo, če ti je okus fermenta všeč.
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 18677
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Re: kisanje zelja in repe
Podzemne kolerabe ne, rdečo peso pa = nikakršen okus, bljak. 
S fermentiranjem bi pa verjetno šlo. Kaj pravite strokovnjaki -nje s tega področja?
S fermentiranjem bi pa verjetno šlo. Kaj pravite strokovnjaki -nje s tega področja?
-
brbr
- Prispevkov: 8574
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Re: kisanje zelja in repe
Kisanje in fermentacija sta ena in ista zadeva. Povsod nastopa sol.
Pri kolerabi je vprašanje samo, če spusti dovolj soka (tako kot repa ali zelje) ali pa bi bilo mogoče bolj smiselno kisati/frmentirati koščke kolerabe v slanici.
Pri kolerabi je vprašanje samo, če spusti dovolj soka (tako kot repa ali zelje) ali pa bi bilo mogoče bolj smiselno kisati/frmentirati koščke kolerabe v slanici.
- Melona
- Prispevkov: 4915
- Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
- Kraj: Litija
Re: kisanje zelja in repe
Hvala.