Paprika 2026

Odgovori
brbr

Re: Paprika 2026

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ab, zdajle sem šla malo pogledat, kaj pravijo o paprikah primernih za ajvar naše južni bratje. naletela sem kar na nekaj člankov, kjer opisujejo tri najboljše sorte: Kurtovska kapija, Amfora in Rog paprike. Glede na prebrano bi rekla, da je tale Albanka v bistvu sorta Amfora (pravijo, da sodi med kapije), katere značilnosti so: velik podolgovat plod, širine 5do 6cm in teže približno 100g, lahko tudi več, debelina stene 4-6mm. Plodovi so ploščati, gladki, zelo lepi na pogled, ki so na koncu rahlo zakrivljeni. V tehnološki zrelosti je temno zelene barve, v fiziološki pa intenzivno rdeče barve.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Če bo vse po sreči (moram aktivirati srbsko navezo za nakup), bom dobila semena tele paprike...

https://starasemena.com/proizvod/makedo ... -ajvarusa/
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Zelo lepa, verjetno tudi okusna paprika.
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

živa napisal/-a: Če Feb 19, 2026 9:06 am je kdo že imel papriko alboregia? Je visoka rastlina? Opis je mikaven.
Ja, lani sem bila zadovoljna z njo. V bistvu je barbura. Pri meni ni zrasla toliko, da bi rabila oporo. Je pa dobro rodila. Od amaranta pa sem imela tudi sorto korosko, ki tudi ful dobro rodi. Iz te paprike sem pa naredila ajvar in je odlicen.
Odgovori