Gosenice pri meni cenijo prav vse kapusnice, ki jih gojim. Sadim jih le malo in gosenice ročno obiram. Lani so mi hudo napadale nadzemne kolerabice, tako da so bile kar borne, še posebej sajene poleti.
Letos sem se odločila, da zdaj spomladi posadim malo več kolerabic. Komaj sem začela mislite nanje, že sem videla letati okrog kapusovega belina. Zato sem jim zabodla v zemljo lok in jih prekrila s kopreno. Pokrite nameravam imeti, dokler so mlade, ker se mi zdi, da stare napadajo precej manj.
Kapusov belin gosenice
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
Janika
- Kraj: Okolica Kranja
Re: Kapusov belin gosenice
Jaz kapusnice pokrivam s protiinsektno mrežo že več let. Imam majhen zelenjavni vrt in posadim do deset sadik kolerabice, zelja, cvetače, brokolija. Pred tem so mi gosenice, hržice in stenice uničile pridelek vsaj za polovico. Mreže pa kar pustim do pobiranja. Takoj ko posadim zapičim loke in pokrijem z mrežo.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Thja, gosenic pa menda ja res ni problem pobrat? Ce ne gre, pa mikroorganizmi, popolnoma ucinkoviti so (Agree npr.).
Uporabljam ga tudi sam, a primarno zaradi paradiznikov, kjer je zelene gosenice reeeees tezko opazit.
Uporabljam ga tudi sam, a primarno zaradi paradiznikov, kjer je zelene gosenice reeeees tezko opazit.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Hja, pa poberi gosenice, ki se ti najprej spretno prikrijejo, da so videti kot listna žila, potem se pa zavrtajo v zelno glavo ...
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Ja, na zelju in ohrovtu se znajo hitro skrit in rovarijo v notranjosti glav. Ju nimam, pridelujem brokoli, cvetaco, brsticni ohrovt in kolerabo, kjer je pobiranje enostavno.