Paradižnik 2026
-
brbr
Re: Paradižnik 2026
Žejni so gotovo. Ampak sem prepričana, da si jim nastavila posodo z vodo. Lahko so žejni tudi polži pa še kdo drug, gotovo. 
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tole je videti od kljunov. Ravno prav pri tleh, da se je lahko vanje zapodila kaka vrana, glede na globino rane bi jo prisodila njim.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Bi se strinjala z muho. Miši običajno naredijo bolj okrogle luknje. Polži niso.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Zanimivo tole glede skrižanja Maglie Rose!
Lani sem jo sadila prvič in sem se navdušila nad njenimi plodovi: ravno prave velikosti za sprotni grižljaj, lepe barve, prijetnega okusa, sočen, z ne predebelo lupino. Edino zanikrna rast, ki jo Muha opiše kot "poganjki bolj šibki in ostajajo pod 1 metrom", mi ni ravno najbolj všeč.
Letos sem posadila dve sadiki, nič obtrgovala, malo sem privezala ob palico, ker ne maram, da se mi valja po tleh. Raste v svoji "zanikrni" maniri, obilno cveti, kot je tudi lani, a plodovi so podolgovati in bledo rumeni. Ni sledi o roza rdeči, ne pri prvih ne pri naslednjih. Še najbolj sumim, da so se skrižali z Orange Banana, od katerega ima obliko, nima pa njegove oranžne, ampak bledo rumeno. Prijeten na pogled, okusen - ampak jaz hočem mojo Maglio Roso

Lani sem jo sadila prvič in sem se navdušila nad njenimi plodovi: ravno prave velikosti za sprotni grižljaj, lepe barve, prijetnega okusa, sočen, z ne predebelo lupino. Edino zanikrna rast, ki jo Muha opiše kot "poganjki bolj šibki in ostajajo pod 1 metrom", mi ni ravno najbolj všeč.
Letos sem posadila dve sadiki, nič obtrgovala, malo sem privezala ob palico, ker ne maram, da se mi valja po tleh. Raste v svoji "zanikrni" maniri, obilno cveti, kot je tudi lani, a plodovi so podolgovati in bledo rumeni. Ni sledi o roza rdeči, ne pri prvih ne pri naslednjih. Še najbolj sumim, da so se skrižali z Orange Banana, od katerega ima obliko, nima pa njegove oranžne, ampak bledo rumeno. Prijeten na pogled, okusen - ampak jaz hočem mojo Maglio Roso

- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Zelo verjetno so se res skrižali z Orange banano. Maglio Roso sem vedno gojila v loncu. Mi je bila všeč, a imam že brez nje dovolj drugih češnjevcev.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Ta paradižnik bi rada še gojila. A to pomeni, da mora v lonec in stran od Orange Banane?
Zadnjič spremenil Lpmami, dne Pe Avg 07, 2026 9:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Ti bom seme priskrbela, obljubim. To je ljub parafižnik MARIJAV in ima vedno obilo semen spravljenih.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Lpmami, v loncu sem ga gojila zato, ker je bolj nizek in povešav. Bolje, da ni preblizu drugih, pa prve plodove vzemi za seme.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Opazila sem, da paradižnik kljub vročini počasi zori oz. nekako ne pride do končne rdeče barve in da veliko ramen ostaja trdih in zelenih.
Iščem razlago in najdem tole: . Mogoče bo v teh dneh, ko bo tudi pod 32 °C, bolje.
Iščem razlago in najdem tole: . Mogoče bo v teh dneh, ko bo tudi pod 32 °C, bolje.