Paradižnik 2026

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Re: Paradižnik 2026

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Sorte z manjšimi plodovi nimajo problemov z obarvanostjo plodov.
Letos je super leto za paradižnik.

Resibella :

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kot cvetnonedeljska butarica! :) Zanimivo mi je, kako si več vrhov lepo povezal skupaj.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ko pobiraš seme in ima že kalčke, je še v redu ali ne? :roll:
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne, semena s kalčki niso za shranjevanje. So že kalila in, če jih zdaj posadiš, bodo zrasli paradižniki, če jih osušiš, kalčki propadejo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala! Bom pobrala nove.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moja letina je praktično zaključena, pobrano vse, "ugrabljeno od ust " smrdljivcem. Letina tako-tako. Nekaj manj plodov zaradi vročinskih valov in posledično odpadanja neoplojenih cvetov, a če ne bi bilo smrdljivcev, bi bila vseeno zadovoljna. Naslednje leto bom imela tunel zaprt s kopreno tudi čez leto, da jim onemogočim prost dostop.

Pustila sem le češnjevce, ki so jih manj napadali in pa balkončkarji so pred časom nekam oživeli pa bo še par pesti jagod. Tja gor v drugo nadstropje smrdljvci zaenkrat še niso našli.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi moji paradižniki so iz viška sezone prešli na obiranje za sproti. Zato jih je nekaj iz rastlinjaka že odstranjenih, da je prostor za solato, ki jo grem kupit danes. S količino letošnjih paradižnikov sem zadovoljna. Cream sausage pa še neumorno delajo. Začnejo med prvimi se jih obira celo sezono. Prve plodove sem morala zavreči zaradi rjavih konic, ker so bolj kot drugi občutljivi na pomanjkanje kalcija. Potem pa ne več.
Odgovori