Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Trajna zelenjava
tudi če daš suhe liste, ker so usnjati se kaj hitro zmekšajo. makaroni z žajbljom je enako kot pica bila hrana sirotinje. danes so prava delicija. edino pri žajblju se svetuje, da se ga ne je prepogosto in za eno porcijo ne več kot 7 listov. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Hvala, voda! Zanimivo je, da preveč dobrega še s kruhom ni dobro (je rekel moj pokojni profesor opisne geometrije) .
Berem o strupu tujonu, očitno tudi žajbljevega limončela ni dobro preveč piti, škoda !_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Berem o strupu tujonu, očitno tudi žajbljevega limončela ni dobro preveč piti, škoda !_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne, seveda ne, metuljc :-) .
Za limončelo je pa prepozno - ves, ki je že narejen, se je namakal v šnopsu, zadnji liter se pa še namaka . Pa drugo leto po drugem receptu!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Za limončelo je pa prepozno - ves, ki je že narejen, se je namakal v šnopsu, zadnji liter se pa še namaka . Pa drugo leto po drugem receptu!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Če kdo želi imam viška Stachys affinis - kitajska artičoka. , sem kar malo pozabila nanjo. Se kar lepo širi po vrtu.
Pa še http://www.motherearthnews.com/real-food/learn-all-about-crosnes-zmaz04fmzsel.aspx?PageId=1
Pa še http://www.motherearthnews.com/real-food/learn-all-about-crosnes-zmaz04fmzsel.aspx?PageId=1
Aye Aye, jaz bi bila zainteresirana, sem jo gojila pred leti in mi je bila kar zanimiva zadeva, a jo takrat nisem znala tako ceniti, kot bi jo zdaj. Kako je možno priti do rastlinice ali dveh? _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
juglans, gomoljčki so tako globoko, kot jih posadiš, tako neverjetno nezahtevna rastlina je to. Vsako leto se pri kopanju krompirja, oziroma yacona... gomoljčki razširijo naokoli, pač kakor pride, tako so eni bolj spodaj drugi bolj zgoraj, tudi tik pod površino. Se je pa zgodilo že tudi, da sem postavila leseno dvignjeno gredico za yacon, kar na njih, tam 40 cm sem jih zasula pa so prišle ven. Glede težke ilovnate zemlje pa ne vem, verjetno tudi ni problemov.
voluhar tudi ne vem, nisem opazila kaj nenavadnega, a ponavadi vsaj pri meni se spravi ravno na tisto kar si nekako najbolj želim.
S sušo tudi nima problemov, razen če so gomoljčki preplitko. Morda v suši malo stagnira, potem pa nadoknadi ko ima zadosti vode.
Na krožniku, hmmm, že dolgo tega, zdaj ponavadi pristanejo kar v direktno v ustih. Okus nekaj med topinaburjem in jakunom. Okusno vsekakor, le malo več dela za na krožnik, saj so gomoljčki vsaj pri meni dokaj mali. Pa še oblika je taka, da je kar nekaj dela preden jih očistiš vse zemlje in včasih potem še kaj škrta med zobmi.
Lahko na jesenskem srečanju, ali kaki drugi priložnosti, če se mudiš kje v bližini.
Metuljc, midve sva pa blizu, tako, da kadarkoli, le povej in ti prinesem.
Ivčk, lahko probam poslat, ali pa morda kdaj pridem na vaš konec, hmm kaj pa paradajzfešta, bo letos?
voluhar tudi ne vem, nisem opazila kaj nenavadnega, a ponavadi vsaj pri meni se spravi ravno na tisto kar si nekako najbolj želim.
S sušo tudi nima problemov, razen če so gomoljčki preplitko. Morda v suši malo stagnira, potem pa nadoknadi ko ima zadosti vode.
Na krožniku, hmmm, že dolgo tega, zdaj ponavadi pristanejo kar v direktno v ustih. Okus nekaj med topinaburjem in jakunom. Okusno vsekakor, le malo več dela za na krožnik, saj so gomoljčki vsaj pri meni dokaj mali. Pa še oblika je taka, da je kar nekaj dela preden jih očistiš vse zemlje in včasih potem še kaj škrta med zobmi.
Lahko na jesenskem srečanju, ali kaki drugi priložnosti, če se mudiš kje v bližini.
Metuljc, midve sva pa blizu, tako, da kadarkoli, le povej in ti prinesem.
Ivčk, lahko probam poslat, ali pa morda kdaj pridem na vaš konec, hmm kaj pa paradajzfešta, bo letos?