
Dišeče grozdičje - Ribes odoratum (ameriški ribez)
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
Kako lepo zeleni grmi!!!
Verjetno so fotografije še iz začetka julija, ker ta zadnja vročina je moje kar dotolkla, saj je listje pretežno rumeno.
Ugotavljam, da bo potrebno na moji lokaciji kar razmišljati o nekakšni resnejši varianti namakanja za vse jagodičevje. Še celo goji trpi, za katerega pišejo kako neuničljiv je.
Skratka, imamo krizo. Vse je porumenelo, starično, kosmulja pa nasploh že odmetava rjavo listje in takšna"pot" dolgoročno ne bo vodila do zadovoljivih rezultatov.
Verjetno so fotografije še iz začetka julija, ker ta zadnja vročina je moje kar dotolkla, saj je listje pretežno rumeno.
Ugotavljam, da bo potrebno na moji lokaciji kar razmišljati o nekakšni resnejši varianti namakanja za vse jagodičevje. Še celo goji trpi, za katerega pišejo kako neuničljiv je.
Skratka, imamo krizo. Vse je porumenelo, starično, kosmulja pa nasploh že odmetava rjavo listje in takšna"pot" dolgoročno ne bo vodila do zadovoljivih rezultatov.
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
Joj, jaz sem na to že čisto pozabil. A so sigurno moji?
Drugače pa lepo, boste letos malo degustirali.
Naj pa povem, da se mi zdijo ti plodovi še boljši kot dodatek v kakšnih pecivih ali mufinih recimo, pa tudi v smutijih so dobri. Kot bi bili nekakšen povezovalni člen med različnimi okusi, skratka lepo povežejo okuse.
Ni slaba zadeva.
Drugače pa lepo, boste letos malo degustirali.
Naj pa povem, da se mi zdijo ti plodovi še boljši kot dodatek v kakšnih pecivih ali mufinih recimo, pa tudi v smutijih so dobri. Kot bi bili nekakšen povezovalni člen med različnimi okusi, skratka lepo povežejo okuse.
Ni slaba zadeva.