Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jelen - Cervus elaphus

greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Ja to je pa super lepo! Sem imel že priložnost božati in hraniti jelene, zelo od blizu, ampak na farmi! Divjih še vidim skoraj ne...
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

To je posebno doživetje. Moja hčerka in zet sta bila pred tednom na Himalaji, na 4500m se jima je približal svizec in hčerka ga je božala, nato ga je hotel pobožati še zet in svizec ga je ugriznil.Verjetno je eden redkih ljudi, ki jih je ugriznil divji svizec.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/ubil-ga-je-350-kilogramski-jelen
Našega soseda pa so rešili. V ruku misli, da ima konkurenco.
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

greeny - res je, ograd je pri nas kar nekaj. Meni najlepši je še vedno Jelenov greben pri Olimju. So pa jeleni v ogradah ponavadi lopatarji oziroma Damjaki, značilnega rjavega kožuščka belih pik. Po rasti precej manjši od navadnega jelena.

Dajmar - ne predstavljam si, kaj točno zahteva da jelen napade. So ogromni, a človeka izredno bojazljivi. Še vrečka ne sme zašumeti, da ne odskoči. Damjaki naj bi bili hitrejši in bolj nepredvidljivi v napadih, navadni jelen pa to kar dolgo nakazuje in izvede celo vrsto obrambnih poz, preden stori.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kot jaz razumem Dajmarja, bi znal v času ruka človeka zamenjati za konkurenčnega samca in ga zato napasti. Velja vzeti na znanje.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
Kot jaz razumem Dajmarja, bi znal v času ruka človeka zamenjati za konkurenčnega samca in ga zato napasti. Velja vzeti na znanje.

Se strinjam. Previdnost ni odveč.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Našega soseda je v ogradi napadel damjak. Je pol manjši od navadnega jelena.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Matic, neperecenljiva izkušnja in hvala, da jo deliš z nami. Tako jo lahko vsaj malce podoživljamo tudi mi.
Mislim pa da igra ključno vlogo pri takšnem srečanju človekov notranji mir. Ga imaš ali pa ne.

Dajmar je napisal/a:
Našega soseda je v ogradi napadel damjak. Je pol manjši od navadnega jelena.

Se pa debata usmerja tudi v smer, ki me zanima iz posebnega razloga.
Vsakič, ko vidim ogrado z damjaki sem nad njimi fasciniran. Bi si kar napravil nekaj manjšega in imel kakšnega plemenitaša za lastno veselje. (seveda samo v mislih)
Pa kot vidim, to sploh ni hec.
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Zima je mimo, v spomin dodajam še nekaj zimskih motivov na gozdnega prijatelja, ki je trenutno v pomladanski preobleki, tj. brez rogov, mu pa že rastejo novi.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pa saj to je ogromna žival, impozantna..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori