Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jelen - Cervus elaphus
http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/ubil-ga-je-350-kilogramski-jelen
Našega soseda pa so rešili. V ruku misli, da ima konkurenco.
Našega soseda pa so rešili. V ruku misli, da ima konkurenco.
greeny - res je, ograd je pri nas kar nekaj. Meni najlepši je še vedno Jelenov greben pri Olimju. So pa jeleni v ogradah ponavadi lopatarji oziroma Damjaki, značilnega rjavega kožuščka belih pik. Po rasti precej manjši od navadnega jelena.
Dajmar - ne predstavljam si, kaj točno zahteva da jelen napade. So ogromni, a človeka izredno bojazljivi. Še vrečka ne sme zašumeti, da ne odskoči. Damjaki naj bi bili hitrejši in bolj nepredvidljivi v napadih, navadni jelen pa to kar dolgo nakazuje in izvede celo vrsto obrambnih poz, preden stori.
Dajmar - ne predstavljam si, kaj točno zahteva da jelen napade. So ogromni, a človeka izredno bojazljivi. Še vrečka ne sme zašumeti, da ne odskoči. Damjaki naj bi bili hitrejši in bolj nepredvidljivi v napadih, navadni jelen pa to kar dolgo nakazuje in izvede celo vrsto obrambnih poz, preden stori.
Matic, neperecenljiva izkušnja in hvala, da jo deliš z nami. Tako jo lahko vsaj malce podoživljamo tudi mi.
Mislim pa da igra ključno vlogo pri takšnem srečanju človekov notranji mir. Ga imaš ali pa ne.
Se pa debata usmerja tudi v smer, ki me zanima iz posebnega razloga.
Vsakič, ko vidim ogrado z damjaki sem nad njimi fasciniran. Bi si kar napravil nekaj manjšega in imel kakšnega plemenitaša za lastno veselje. (seveda samo v mislih)
Pa kot vidim, to sploh ni hec.
Mislim pa da igra ključno vlogo pri takšnem srečanju človekov notranji mir. Ga imaš ali pa ne.
Dajmar je napisal/a: |
Našega soseda je v ogradi napadel damjak. Je pol manjši od navadnega jelena. |
Se pa debata usmerja tudi v smer, ki me zanima iz posebnega razloga.
Vsakič, ko vidim ogrado z damjaki sem nad njimi fasciniran. Bi si kar napravil nekaj manjšega in imel kakšnega plemenitaša za lastno veselje. (seveda samo v mislih)
Pa kot vidim, to sploh ni hec.