Jelen - Cervus elaphus
http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/ubil-ga-je-350-kilogramski-jelen
Našega soseda pa so rešili. V ruku misli, da ima konkurenco.
Našega soseda pa so rešili. V ruku misli, da ima konkurenco.
greeny - res je, ograd je pri nas kar nekaj. Meni najlepši je še vedno Jelenov greben pri Olimju. So pa jeleni v ogradah ponavadi lopatarji oziroma Damjaki, značilnega rjavega kožuščka belih pik. Po rasti precej manjši od navadnega jelena.
Dajmar - ne predstavljam si, kaj točno zahteva da jelen napade. So ogromni, a človeka izredno bojazljivi. Še vrečka ne sme zašumeti, da ne odskoči. Damjaki naj bi bili hitrejši in bolj nepredvidljivi v napadih, navadni jelen pa to kar dolgo nakazuje in izvede celo vrsto obrambnih poz, preden stori.
Dajmar - ne predstavljam si, kaj točno zahteva da jelen napade. So ogromni, a človeka izredno bojazljivi. Še vrečka ne sme zašumeti, da ne odskoči. Damjaki naj bi bili hitrejši in bolj nepredvidljivi v napadih, navadni jelen pa to kar dolgo nakazuje in izvede celo vrsto obrambnih poz, preden stori.
Matic, neperecenljiva izkušnja in hvala, da jo deliš z nami. Tako jo lahko vsaj malce podoživljamo tudi mi.
Mislim pa da igra ključno vlogo pri takšnem srečanju človekov notranji mir. Ga imaš ali pa ne.
Se pa debata usmerja tudi v smer, ki me zanima iz posebnega razloga.
Vsakič, ko vidim ogrado z damjaki sem nad njimi fasciniran. Bi si kar napravil nekaj manjšega in imel kakšnega plemenitaša za lastno veselje. (seveda samo v mislih)
Pa kot vidim, to sploh ni hec.
Mislim pa da igra ključno vlogo pri takšnem srečanju človekov notranji mir. Ga imaš ali pa ne.
Dajmar je napisal/a: |
Našega soseda je v ogradi napadel damjak. Je pol manjši od navadnega jelena. |
Se pa debata usmerja tudi v smer, ki me zanima iz posebnega razloga.
Vsakič, ko vidim ogrado z damjaki sem nad njimi fasciniran. Bi si kar napravil nekaj manjšega in imel kakšnega plemenitaša za lastno veselje. (seveda samo v mislih)
Pa kot vidim, to sploh ni hec.