Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
mfranc je napisal/a: | ||
Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka? LP |
Seveda lahko.
V bistvu sem ga določila po opisu in slikci tukaj na forumu. Lahko se pa motim. Bom poslikala, upam, da že jutri. Ker imam vrt na drugi lokaciji. Je pa še en problemček. Se še nisem poglobila, kako sploh prilepit fotke?! Zato se s svojim pridelkom še nisem mogla preveč hvalit. Itak so do sedaj v glavnem Cayen čiliji.
-
- Prispevkov: 105
- Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am
Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.
Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.
Omakca na moj način in po mojem okusu:
http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html
Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).
Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo.
Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.
Omakca na moj način in po mojem okusu:
http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html
Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).
Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo.
Zelenc je napisal/a: |
Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....? |
Pri jalapenih se zgodi tudi ravno obratna varianta, vsi mili, en zažiga!
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 20 Avg 2015 21:15; skupaj popravljeno 1 krat
choco_chili je napisal/a: |
Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič. Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini. Omakca na moj način in po mojem okusu: http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police). Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo. |
Dober recept in omakca mora biti res zelo pekoča. Sama sem lani naredila polno zelo pekočih omakc, vendar smo jih uspeli porabiti le manjši del. Te bomo letos porabili za zdravljenje viroz, ta nove, ki jih delam letos, pa se dajo jesti vsakodnevno in v večjih količinah.
Lani smo na Gartlcmaniji imeli razstavo čilijev in zraven smo degustrali tudi omake. Letos lahko to ponovimo, če bo interes.