Aha pol bi bilo bolje, da prestavim v dnevno sobo? Sam tam je hudič, ker mi ponoči temperatura pade na 16-17, podnevi oz. ko centralna dela pa cca. 22. Pa se mi zdi, da so občutljivi na nihanje temp. Plodovi so že v končni velikosti, le da so zeleni, razen pri morugi je en že "čokoladen". Pa pri Lemon je začel eden malo na rumeno vlečt.
Saj to je dobro, da je ponoči hladneje. A je zunaj kaj drugače?
Glede na velikost plodov, se ti jih do dozorelosti kar splača malo cartljati in šele potem dati na hladno. Ha, če ti pustijo. Meni ne bi Nazadnje urejal/a Bicikel 12 Okt 2015 13:38; skupaj popravljeno 1 krat
Jaz sem pospravil vse chcocolate habanere in jih porezal, razen FOTRA, ki je pripravljen na selitev nazaj na svoje mesto v dnevni.
Zunaj so mi ostali še yellow jolokia, Aji-cito in moruge, ki se precej dobro držijo v tem mrazu. Sam verjetno bom tudi vse to pospravil ta teden, ker ne kaže z vremenom nič bolje.
Moji so sicer še vsi zunaj in bodo do mraza. Nekaj jih imam pod malim polivinilastim tunelom, nekaj na prosto in nekaj v posodah ob hiši. Nekaj slednjih po potem romalo v slabo ogrevan prostor 10-15st, kakšen pa mogoče v klet na precej temno in mrzlo. Te bom seveda bolj temeljito obrezal. Zanimivo, Hungarian Vax mi ravno tretjič cveti, čeravno je listje že zelo ubogo. Ta bo gotovo romal noter, da vidim kaj bo nastalo. Manj kot nič, ne more
Jaz sem danes pobrala vse dozorele plodove - gredo še danes v predelavo. Zelene plodove sem pustila na rastlinah. Dozoreli skoraj gotovo ne bodo več. Bodo pa uporabni do zmrzali._________________naredimo svet lepši
Zakaj so semena pri vsakem Habanero chocolate long takšna kot na sliki? Tudi v še nedozorelih, kot v polno dozorelih...lahko kaj naredim, da bo sploh kakšno seme za drugo leto?