Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

marmel
Prispevkov: 95
Pridružen: Če Mar 27, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a marmel »

Aha pol bi bilo bolje, da prestavim v dnevno sobo? Sam tam je hudič, ker mi ponoči temperatura pade na 16-17, podnevi oz. ko centralna dela pa cca. 22. Pa se mi zdi, da so občutljivi na nihanje temp.
Plodovi so že v končni velikosti, le da so zeleni, razen pri morugi je en že "čokoladen". Pa pri Lemon je začel eden malo na rumeno vlečt.

Moruga:



Hab. Chocolate:


Lemon drop:
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Saj to je dobro, da je ponoči hladneje. A je zunaj kaj drugače?

Glede na velikost plodov, se ti jih do dozorelosti kar splača malo cartljati in šele potem dati na hladno. Ha, če ti pustijo. Meni ne bi Rolling Eyes
Nazadnje urejal/a Bicikel 12 Okt 2015 13:38; skupaj popravljeno 1 krat
choco_chili
Prispevkov: 105
Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

Jaz sem pospravil vse chcocolate habanere in jih porezal, razen FOTRA, ki je pripravljen na selitev nazaj na svoje mesto v dnevni.

Zunaj so mi ostali še yellow jolokia, Aji-cito in moruge, ki se precej dobro držijo v tem mrazu. Sam verjetno bom tudi vse to pospravil ta teden, ker ne kaže z vremenom nič bolje.
marmel
Prispevkov: 95
Pridružen: Če Mar 27, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a marmel »

Verjetno, bom res....s težkim srcem bi zdaj zelene potrgal Smile
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Izgubit nimaš kaj.

Moji so sicer še vsi zunaj in bodo do mraza. Nekaj jih imam pod malim polivinilastim tunelom, nekaj na prosto in nekaj v posodah ob hiši. Nekaj slednjih po potem romalo v slabo ogrevan prostor 10-15st, kakšen pa mogoče v klet na precej temno in mrzlo. Te bom seveda bolj temeljito obrezal.
Zanimivo, Hungarian Vax mi ravno tretjič cveti, čeravno je listje že zelo ubogo. Ta bo gotovo romal noter, da vidim kaj bo nastalo. Manj kot nič, ne more Wink
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem danes pobrala vse dozorele plodove - gredo še danes v predelavo. Zelene plodove sem pustila na rastlinah. Dozoreli skoraj gotovo ne bodo več. Bodo pa uporabni do zmrzali._________________naredimo svet lepši
neely
Prispevkov: 2
Pridružen: Sr Feb 05, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a neely »

Zakaj so semena pri vsakem Habanero chocolate long takšna kot na sliki? Tudi v še nedozorelih, kot v polno dozorelih...lahko kaj naredim, da bo sploh kakšno seme za drugo leto?

seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Moj DCFSHUR (kot sem ga poimenoval jaz) oz brbotalnik....upam da mi uspe

Pa še en šminker za povrh.
_________________LP seba993
laksikon
Prispevkov: 439
Pridružen: Pe Mar 07, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Kaj pravite na ta recept:
https://www.youtube.com/watch?v=0eX32vNExnI

Jaz bi tudi probal s fermentacijo? Kakšni so plusi in minusi?
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz ti pa glede tega nemorem veliko povedat ker letos prvič probavam._________________LP seba993
Odgovori