Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Aha pol bi bilo bolje, da prestavim v dnevno sobo? Sam tam je hudič, ker mi ponoči temperatura pade na 16-17, podnevi oz. ko centralna dela pa cca. 22. Pa se mi zdi, da so občutljivi na nihanje temp.
Plodovi so že v končni velikosti, le da so zeleni, razen pri morugi je en že "čokoladen". Pa pri Lemon je začel eden malo na rumeno vlečt.
Moruga:
Hab. Chocolate:
Lemon drop:
Plodovi so že v končni velikosti, le da so zeleni, razen pri morugi je en že "čokoladen". Pa pri Lemon je začel eden malo na rumeno vlečt.
Moruga:
Hab. Chocolate:
Lemon drop:
-
- Prispevkov: 105
- Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am
Jaz sem pospravil vse chcocolate habanere in jih porezal, razen FOTRA, ki je pripravljen na selitev nazaj na svoje mesto v dnevni.
Zunaj so mi ostali še yellow jolokia, Aji-cito in moruge, ki se precej dobro držijo v tem mrazu. Sam verjetno bom tudi vse to pospravil ta teden, ker ne kaže z vremenom nič bolje.
Zunaj so mi ostali še yellow jolokia, Aji-cito in moruge, ki se precej dobro držijo v tem mrazu. Sam verjetno bom tudi vse to pospravil ta teden, ker ne kaže z vremenom nič bolje.
Izgubit nimaš kaj.
Moji so sicer še vsi zunaj in bodo do mraza. Nekaj jih imam pod malim polivinilastim tunelom, nekaj na prosto in nekaj v posodah ob hiši. Nekaj slednjih po potem romalo v slabo ogrevan prostor 10-15st, kakšen pa mogoče v klet na precej temno in mrzlo. Te bom seveda bolj temeljito obrezal.
Zanimivo, Hungarian Vax mi ravno tretjič cveti, čeravno je listje že zelo ubogo. Ta bo gotovo romal noter, da vidim kaj bo nastalo. Manj kot nič, ne more
Moji so sicer še vsi zunaj in bodo do mraza. Nekaj jih imam pod malim polivinilastim tunelom, nekaj na prosto in nekaj v posodah ob hiši. Nekaj slednjih po potem romalo v slabo ogrevan prostor 10-15st, kakšen pa mogoče v klet na precej temno in mrzlo. Te bom seveda bolj temeljito obrezal.
Zanimivo, Hungarian Vax mi ravno tretjič cveti, čeravno je listje že zelo ubogo. Ta bo gotovo romal noter, da vidim kaj bo nastalo. Manj kot nič, ne more
Kaj pravite na ta recept:
https://www.youtube.com/watch?v=0eX32vNExnI
Jaz bi tudi probal s fermentacijo? Kakšni so plusi in minusi?
https://www.youtube.com/watch?v=0eX32vNExnI
Jaz bi tudi probal s fermentacijo? Kakšni so plusi in minusi?