![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Vložena rdeča pesa
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Brbr, kis za vlaganje ali navadni? Sliši se dobro, mogoče se je bom kljub predsodkom tudi jaz lotila
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Uporabila sem kis za vlaganje. Imela sem namen uporabiti en zelo dober, domač vinski kis, pa mi ga je bilo škoda
, ker nisem vedela, ali nam bo pesa všeč. ali ne.
Je pa peso pohvalil celo moj ndražji, ki je vedno govoril, da rdeče pese ne mara (ne vem, mogoče je pohvalil le zato, ker mi ni hotel kaziti veselja). Daj, Copatka pripravi si eno, dve pesi, tako za kosilo in, če ti bo všeč si jih pripraviš več za zimo..._________________naredimo svet lepši
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
Je pa peso pohvalil celo moj ndražji, ki je vedno govoril, da rdeče pese ne mara (ne vem, mogoče je pohvalil le zato, ker mi ni hotel kaziti veselja). Daj, Copatka pripravi si eno, dve pesi, tako za kosilo in, če ti bo všeč si jih pripraviš več za zimo..._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Brbr, danes sem si pripravila kuhano peso v solati - njami, sem bila presenečena
. Tako sem se odločila, da jo bom vseeno vložila
.
Ker sem začetnica tudi pri vlaganju, mi nikoli ni jasno, kaj pravzaprav prepreči kvarjenje - kis ali sladkor ali oboje skupaj? Je torej treba peso tudi sladkati, ali bi bilo dobro tudi brez sladkorja? Je že sama po sebi malo sladka in mi še dodaten sladkor ni všeč (če to ni ravno marmelada
) ...
Muha, misliš, da bi ji kaj škodilo, če bi dala še manj sladkorja kot 15 dkg/10 l (no ja, itak je nimam toliko, pač v takšnem razmerju
)?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ker sem začetnica tudi pri vlaganju, mi nikoli ni jasno, kaj pravzaprav prepreči kvarjenje - kis ali sladkor ali oboje skupaj? Je torej treba peso tudi sladkati, ali bi bilo dobro tudi brez sladkorja? Je že sama po sebi malo sladka in mi še dodaten sladkor ni všeč (če to ni ravno marmelada
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Muha, misliš, da bi ji kaj škodilo, če bi dala še manj sladkorja kot 15 dkg/10 l (no ja, itak je nimam toliko, pač v takšnem razmerju
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Hehe, me veseli, muha, da tudi taki stručkoti niste čisto ziher
.
Sem pa ravnokar opazila, da v receptu od brbr sploh ni sladkorja!!
Brbr, torej si jo ti vložila povsem brez sladkorja? Če se bo ali ne bo pokvarila, se bo sicer šele kasneje videlo
..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Sem pa ravnokar opazila, da v receptu od brbr sploh ni sladkorja!!
Brbr, torej si jo ti vložila povsem brez sladkorja? Če se bo ali ne bo pokvarila, se bo sicer šele kasneje videlo
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Najprej- me veseli, da ti je pesa všeč
Drugo - glede sladkorja v receptih - jaz vedno hodim po robu in ne sladkam. Že leta naprimer vlagam celo sadje (češnje, slive, jagode, marelice, paradižnik) povsem brez vsega - samo natlačene v kozarec in pasterizirane. Pa se odlično obdržijo vse leto in več.
Tu pri pesi pa je še kis, ki je priznan konzervans. Pazi pa - v mojem receptu kis ni redčen z vodo! Jaz nisem delala po tem receptu, ampak sem kis redčila v Muhinem razmerju in nisem sladkala. Zdaj sta kozarca (ja imam cela dva kozarca) na pultu v shrambi, kjer bosta ostala ene 14 dni na opazovanju. Če bosta v redu, bosta napredovala v omaro. Sporočim rezultat.
Še tole bi rada povedala: tudi, če vam je pesa zelo všeč, je ni dobro jesti preveč, ker vsebuje oksalno kislino, ki se v telesu veže v oksalat, pri tem pa pobira kalcij. Tako, ni naboljše živilo za naše kosti._________________naredimo svet lepši
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Drugo - glede sladkorja v receptih - jaz vedno hodim po robu in ne sladkam. Že leta naprimer vlagam celo sadje (češnje, slive, jagode, marelice, paradižnik) povsem brez vsega - samo natlačene v kozarec in pasterizirane. Pa se odlično obdržijo vse leto in več.
Tu pri pesi pa je še kis, ki je priznan konzervans. Pazi pa - v mojem receptu kis ni redčen z vodo! Jaz nisem delala po tem receptu, ampak sem kis redčila v Muhinem razmerju in nisem sladkala. Zdaj sta kozarca (ja imam cela dva kozarca) na pultu v shrambi, kjer bosta ostala ene 14 dni na opazovanju. Če bosta v redu, bosta napredovala v omaro. Sporočim rezultat.
Še tole bi rada povedala: tudi, če vam je pesa zelo všeč, je ni dobro jesti preveč, ker vsebuje oksalno kislino, ki se v telesu veže v oksalat, pri tem pa pobira kalcij. Tako, ni naboljše živilo za naše kosti._________________naredimo svet lepši
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Hvala, brbr, se bom držala nasvetov
. Saj zaenkrat je pesa še na vrtu, pride na vrsto, ko bo čas ...
Jao, muha, dobra si, vsa čast!
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Jao, muha, dobra si, vsa čast!
![klanjam se](images/smiles/sm8.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica