Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kje 96% jedilni alkohol?
Pred leti sem čisti alkohol kupil v slovenski trgovini in z njim naredil odlične likerje.
Danes pa sem prvič poskusil letošnji liker, ki sem ga naredil z italijanskim alkoholom. Liker je zanič, ima nek priokus alkohola, ki se je vohal že pri izdelavi likerja. Žal sem mislil, da bo z dodatkom sadja in cukra izginil.
Je kdo delal liker z italijanskim alkoholom in ima podobne izkušnje??
Danes pa sem prvič poskusil letošnji liker, ki sem ga naredil z italijanskim alkoholom. Liker je zanič, ima nek priokus alkohola, ki se je vohal že pri izdelavi likerja. Žal sem mislil, da bo z dodatkom sadja in cukra izginil.
Je kdo delal liker z italijanskim alkoholom in ima podobne izkušnje??
Jaz že dolgo nisem uporabljala alkohola za likerje, ampak ko sem ga kupovala zadnjikrat, sem ga kupila 96 %-nega v lekarni. Je pa res že dolgo tega.
Ta je bil takrat resnično za prehranske namene in tudi v primerjavi z drugimi alkoholi ni bil drag. Kako je zdaj ne vem.
Pokliči lekarno, nič te ne stane!
Jaz sem letos za borovničevec nabavila dober domači sadjevec in je odlično izpadlo._________________
Ta je bil takrat resnično za prehranske namene in tudi v primerjavi z drugimi alkoholi ni bil drag. Kako je zdaj ne vem.
Pokliči lekarno, nič te ne stane!
Jaz sem letos za borovničevec nabavila dober domači sadjevec in je odlično izpadlo._________________
Orhy, jedilni alkohol se je podražil zaradi visokih trošarin, ki so med drugim vezane prav na stopnjo alkohola v pijači. Tu špirit potegne najkrajšo.
Peter: lahko, da je v Italiji cenejši, ker ni tako močno obdavčen, ali pa je cena posledica najcenejše možne variante izdelave pijače iz najcenejših možnih surovin.
Peter: lahko, da je v Italiji cenejši, ker ni tako močno obdavčen, ali pa je cena posledica najcenejše možne variante izdelave pijače iz najcenejših možnih surovin.
-
- Prispevkov: 101
- Pridružen: Pe Okt 23, 2015 2:00 am
Alkohol po domače = etanol = etilni alkohol
Rafiniran je verjetno narejen s kemijsko oksidacijo in prečiščen z destilacijo.
Denaturiran etanol pa je etanol z dodatki, kateri spremenijo okus in tudi vonj. Aditivi ga naredijo odvratnega in se ga ne da pit, ter je tako neuporaben za uživanje, kar je seveda tudi poanta cele zadeve.
Rafiniran je verjetno narejen s kemijsko oksidacijo in prečiščen z destilacijo.
Denaturiran etanol pa je etanol z dodatki, kateri spremenijo okus in tudi vonj. Aditivi ga naredijo odvratnega in se ga ne da pit, ter je tako neuporaben za uživanje, kar je seveda tudi poanta cele zadeve.