Paradižnik 2016
-
-
gre za ta paradižnik?
http://www.isisementi.com/Prodotti/Varieta.aspx?Lang=ENG&PID=1031
Zanimivo, da je hibrid ohranil lastnosti
http://www.isisementi.com/Prodotti/Varieta.aspx?Lang=ENG&PID=1031
Zanimivo, da je hibrid ohranil lastnosti
-
Pri predelavi pelatov v omako, še posebej pri polivki za pizzo, ponavadi odstranim vsa semena, da je omaka povsem čista, tako pa se nabere kar precej "odpadnega" semena, ki je lani končalo na kompostu, tako da za seme ni problema.
Zanimivo, da mi je letos na gredi, kjer sem gnojil s tem kompostom, vzniknilo kar nekaj rastlin paradižnika.
Prinesem pa lahko tudi nekaj primerkov pelatov brez problema na kakšno srečanje, če bo kdo kaj organiziral letos. Če bo šlo z vremenom in zdravjem sadik vse BP, bom pridelal skupaj kakšnih 200 do 300 pelatov._________________kar zraste pač zraste
Zanimivo, da mi je letos na gredi, kjer sem gnojil s tem kompostom, vzniknilo kar nekaj rastlin paradižnika.
Prinesem pa lahko tudi nekaj primerkov pelatov brez problema na kakšno srečanje, če bo kdo kaj organiziral letos. Če bo šlo z vremenom in zdravjem sadik vse BP, bom pridelal skupaj kakšnih 200 do 300 pelatov._________________kar zraste pač zraste
-
- Kraj: Rimske Toplice
-
Pri nas spet veselo dežuje in pridno moči liste paradižnika. Vse skupaj je vedno bolj podobno letu 2014, ko se je zaradi stalnega dežja in vlage obilno razbohotila plesen in v avgustu pomorila vse živo. Sem imel takrat ful polne češnjevce, pa mi je dobesedno v nekaj dneh vzelo skoraj cel pridelek.
Upam, da se letos ne bo ponovil takšen scenarij._________________kar zraste pač zraste
Upam, da se letos ne bo ponovil takšen scenarij._________________kar zraste pač zraste
-