Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Rade, saj si me že zadnjič prepričal, ampak tile paradajzki so res prov zaubrni!

Very Happy_________________mfranc
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Sicer sem rekla, da asortimana ne bom več širila , ampak Rade, tole Elbo pa moram imeti Wink . Zato prosim, če me lahko dodaš na seznam Very Happy_________________Živeti na podeželju je najlepše!
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

MARIJAV je napisal/a:
Sicer sem rekla, da asortimana ne bom več širila , ampak Rade, tole Elbo pa moram imeti Wink . Zato prosim, če me lahko dodaš na seznam Very Happy

Rade ti bo sploh kak paradižnik ostal? Lep je nimam kaj reči._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

gre za ta paradižnik?
http://www.isisementi.com/Prodotti/Varieta.aspx?Lang=ENG&PID=1031

Zanimivo, da je hibrid ohranil lastnosti
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Danes bo za večerjo prvi domači paradižnik, iz jupol kant 3xIndigo rose in Albertovska Žluta, iz vrta pa hruškica, in AŽ.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

sqjam je napisal/a:

Verjetno uspešna, dobra dehibridizacija._________________mfranc
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Pri predelavi pelatov v omako, še posebej pri polivki za pizzo, ponavadi odstranim vsa semena, da je omaka povsem čista, tako pa se nabere kar precej "odpadnega" semena, ki je lani končalo na kompostu, tako da za seme ni problema.
Zanimivo, da mi je letos na gredi, kjer sem gnojil s tem kompostom, vzniknilo kar nekaj rastlin paradižnika.
Prinesem pa lahko tudi nekaj primerkov pelatov brez problema na kakšno srečanje, če bo kdo kaj organiziral letos. Če bo šlo z vremenom in zdravjem sadik vse BP, bom pridelal skupaj kakšnih 200 do 300 pelatov._________________kar zraste pač zraste
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Naj se še jaz postavim v vrsto.
Okoli srečanj pa tole, Rade: če ne na Paradajzmanijo, ki je običajno v avgustu, je tu še jesensko srečanje okoli 1. oktobra in vsakomesečno druženje ob kavi prvi torek v mesecu (razen avgusta). Bo prilika, bo, za prikaz paradižnikov v živo.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Pri nas spet veselo dežuje in pridno moči liste paradižnika. Vse skupaj je vedno bolj podobno letu 2014, ko se je zaradi stalnega dežja in vlage obilno razbohotila plesen in v avgustu pomorila vse živo. Sem imel takrat ful polne češnjevce, pa mi je dobesedno v nekaj dneh vzelo skoraj cel pridelek.
Upam, da se letos ne bo ponovil takšen scenarij._________________kar zraste pač zraste
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

mfranc je napisal/a:
sqjam je napisal/a:

Verjetno uspešna, dobra dehibridizacija.

Mislim,da gre tukaj šele za F2 ali F3. Bi pa moral Rade povedati katera generacija je.

Jaz sem se v vrsto postavil že lep čas nazaj. Rade upam, da sem še na seznamu Wink
Odgovori