![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Trajna zelenjava
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
tudi če daš suhe liste, ker so usnjati se kaj hitro zmekšajo. makaroni z žajbljom je enako kot pica bila hrana sirotinje. danes so prava delicija. edino pri žajblju se svetuje, da se ga ne je prepogosto in za eno porcijo ne več kot 7 listov. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Hvala, voda! Zanimivo je, da preveč dobrega še s kruhom ni dobro (je rekel moj pokojni profesor opisne geometrije)
.
Berem o strupu tujonu, očitno tudi žajbljevega limončela ni dobro preveč piti, škoda
!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Berem o strupu tujonu, očitno tudi žajbljevega limončela ni dobro preveč piti, škoda
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Ne, seveda ne, metuljc :-) .
Za limončelo je pa prepozno - ves, ki je že narejen, se je namakal v šnopsu, zadnji liter se pa še namaka
. Pa drugo leto po drugem receptu!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Za limončelo je pa prepozno - ves, ki je že narejen, se je namakal v šnopsu, zadnji liter se pa še namaka
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Če kdo želi imam viška Stachys affinis - kitajska artičoka. , sem kar malo pozabila nanjo. Se kar lepo širi po vrtu. ![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Pa še http://www.motherearthnews.com/real-food/learn-all-about-crosnes-zmaz04fmzsel.aspx?PageId=1
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Pa še http://www.motherearthnews.com/real-food/learn-all-about-crosnes-zmaz04fmzsel.aspx?PageId=1
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1620
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Aye Aye, jaz bi bila zainteresirana, sem jo gojila pred leti in mi je bila kar zanimiva zadeva, a jo takrat nisem znala tako ceniti, kot bi jo zdaj. Kako je možno priti do rastlinice ali dveh?
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
juglans, gomoljčki so tako globoko, kot jih posadiš, tako neverjetno nezahtevna rastlina je to. Vsako leto se pri kopanju krompirja, oziroma yacona... gomoljčki razširijo naokoli, pač kakor pride, tako so eni bolj spodaj drugi bolj zgoraj, tudi tik pod površino. Se je pa zgodilo že tudi, da sem postavila leseno dvignjeno gredico za yacon, kar na njih, tam 40 cm sem jih zasula pa so prišle ven.
Glede težke ilovnate zemlje pa ne vem, verjetno tudi ni problemov.
voluhar tudi ne vem, nisem opazila kaj nenavadnega, a ponavadi vsaj pri meni se spravi ravno na tisto kar si nekako najbolj želim.
S sušo tudi nima problemov, razen če so gomoljčki preplitko. Morda v suši malo stagnira, potem pa nadoknadi ko ima zadosti vode.
Na krožniku, hmmm, že dolgo tega, zdaj ponavadi pristanejo kar v direktno v ustih. Okus nekaj med topinaburjem in jakunom. Okusno vsekakor, le malo več dela za na krožnik, saj so gomoljčki vsaj pri meni dokaj mali. Pa še oblika je taka, da je kar nekaj dela preden jih očistiš vse zemlje in včasih potem še kaj škrta med zobmi.
Lahko na jesenskem srečanju, ali kaki drugi priložnosti, če se mudiš kje v bližini.
Metuljc, midve sva pa blizu, tako, da kadarkoli, le povej in ti prinesem.
Ivčk, lahko probam poslat, ali pa morda kdaj pridem na vaš konec, hmm kaj pa paradajzfešta, bo letos?![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
voluhar tudi ne vem, nisem opazila kaj nenavadnega, a ponavadi vsaj pri meni se spravi ravno na tisto kar si nekako najbolj želim.
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
S sušo tudi nima problemov, razen če so gomoljčki preplitko. Morda v suši malo stagnira, potem pa nadoknadi ko ima zadosti vode.
Na krožniku, hmmm, že dolgo tega, zdaj ponavadi pristanejo kar v direktno v ustih. Okus nekaj med topinaburjem in jakunom. Okusno vsekakor, le malo več dela za na krožnik, saj so gomoljčki vsaj pri meni dokaj mali. Pa še oblika je taka, da je kar nekaj dela preden jih očistiš vse zemlje in včasih potem še kaj škrta med zobmi.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Lahko na jesenskem srečanju, ali kaki drugi priložnosti, če se mudiš kje v bližini.
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Metuljc, midve sva pa blizu, tako, da kadarkoli, le povej in ti prinesem.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ivčk, lahko probam poslat, ali pa morda kdaj pridem na vaš konec, hmm kaj pa paradajzfešta, bo letos?
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)