kisanje zelja in repe

Odgovori
metuljc
Prispevkov: 10017
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Re: kisanje zelja in repe

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nikoli poskusila. Bi veljalo en mali kozarček, pa pustiti malo na toplem in bo v tednu dni jasno. Saj kimči lahko vsebuje marsikaj iz skupine križnic, morda je tudi koleraba ok.
brbr
Prispevkov: 8574
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Re: kisanje zelja in repe

Odgovor Napisal/-a brbr »

Metuljc, hvala. Ja v kozarce bo šla. no, verjetno je bo samo za en kozarec....

Kisati/fermentirati je mogoče vse, se mi zdi. Vprašanje je samo, če ti je okus fermenta všeč.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 18677
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Re: kisanje zelja in repe

Odgovor Napisal/-a muha »

Podzemne kolerabe ne, rdečo peso pa = nikakršen okus, bljak. :oops:

S fermentiranjem bi pa verjetno šlo. Kaj pravite strokovnjaki -nje s tega področja?
brbr
Prispevkov: 8574
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Re: kisanje zelja in repe

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kisanje in fermentacija sta ena in ista zadeva. Povsod nastopa sol.

Pri kolerabi je vprašanje samo, če spusti dovolj soka (tako kot repa ali zelje) ali pa bi bilo mogoče bolj smiselno kisati/frmentirati koščke kolerabe v slanici.
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4915
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Re: kisanje zelja in repe

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala.
Odgovori