Korenine se opere, osuši, lahko razreže in posuši na toplem, lahko tuzdi v sušilniku za sadje. V lekarnah pridajajo na majhne koščke narezane, če me spomin ne vara, brez skorje. Iz njih se pripravlja "čaj" tako, da se prelijejo z mrzlo ali mlačno vodo, pustijo nekja ur, lahko čez noč in potem segrejemo tekočino, ki je rahlo sluzava, do mlačnega. Malo osladimo z medom in pijemo po požirkih. (moja nečakinja je, ko je bila stara okoli 6 let, vedno rekla temu čaju sluzov (ne slezov) čaj.
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
Jaz sem pa vsega mojega porezala nekje 40 cm od tal, da, če bo le kaj dežja, zrastejo stranski poganjki, da potem poberem še te liste. Suhe liste, ko jih potrebujem (ali na zalogo za kratek čas) zmanem, da razpadejo v drobir, dodam suhe cvetove in iz tega kuham "čaj" tako, da naredim poparek, vendar ne z vrelo vodo, ampak jo malo ohladim, nekje na 80 stopinj. N Drogo pustim namakati kake 20 minut ali več. Z malo dodanega medu je prav priuejten čaj, dober tudi mlečan. Se obnese poleti, ko ni problema, če se segreje, je vseeno okusna pijača.
Še to, nabrala sem veliko semena, na jesenskem srečanju ga lahko dobite (ali pa kako drugače, seveda, če vas tja ne bo). Rastlina je tudi lepa, mirno jo lahko sadimo na okrasne grede za ozadje, saj zraste do metra in pol, v nekaj letih naredi res lep grm.Nazadnje urejal/a metuljc 22 Avg 2013 22:43; skupaj popravljeno 1 krat