mfranc, te Fire flame gojim prvič in so podobno nezahtevni kot vsi ostali. Res so dva, tri ali več večji od Jalapena, imajo pa tanjšo steno. Pri peclju so ožji v primerjavi z Jalapenoti, ki so na vrhu širši in potem se stožčasto ožajo proti konici.
Ravno hudi niso, bi rekel podobne ostrine kot Jalapeno, kakšen zna biti tudi brezvezen. Rastlina pa res rodi obilno že prvo leto. Listi so gosti in veliki. Ob prvem manjšem pomanjkanju vode pa se žalostno povesijo in jih težko spraviš nazaj.
So pa lepi, ko se barvajo in je prehod iz črnega( zelenega) v rdeče kar po sredi plodu in ne na konici ali pri peclju kot pri drugih sortah.
Res so dva, tri ali več večji od Jalapena, imajo pa tanjšo steno.
Jah, tole tudi mene malo moti.
Recimo, lani smo vlagali Hungarian Wax, ki je kar primerno mesnat; nekakšen most med vloženo sladko papriko in čiliji. Tudi s svojimi skovili, med 5 in 15 tisoč je most do paprike in so ga tudi moje ženske malo pokušale.
Letos bom k Waxu dodal kakšen habanerček, za probo ...
Pa zaprmej moram vložiti Rocoto, in rumeni in rdeči. Za probo .
Jalapeno, nabrani za kosilo. Kulinarično najbolj primerni so, ko jim koža takole dodobra razpoka. Takrat dobijo pravi, zrel okus in aromo. Seveda, tudi rdeči so primerni, dobijo še na sladkobi. Vendar so rdeči stvar osebnega okusa.
Kosilo je bilo za naju z ženo res obilno, uhhhhh . Vse tole sva zmazala na žaru, s tem da so bili trije najdrobnejši, rdeči, drobno narezani in dodani v nadev. Žena, nesrečnica je stopila na mino, dobila je edinega, ki je pekel kot vrag .
mfranc, katero seme si pa uporabil spomladi? Jaz imam od Semenarne in vsi pečejo zelo solidno.Sem dal štiri v domači pinđur pa ga razen mene ne je nihče _________________Robert