Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stročji fižol
Letos sem se opogumila in Berggold vložila v slanici - po temle receptu
Daleč najboljši način za shranjevanje fižola za kuhanje. Danes skuhana boranija je enaka, kot bi jo delala iz sveže nabranega. Nič ga nisem spirala, le vodo sem odlila. S to razliko, da je bila na mizi pol ure prej kot navadno, saj je vloženi fižol že kuhan.
Pasterizacije nisem ponavljala, je izgleda zadostovala enkratna, saj kasneje nisem opazila nobenih sprememb v kozarcih
Maslence bom še vedno vlagala po receptu, ki zahteva nekaj več kisa, ker ga pojemo v solatah.
Daleč najboljši način za shranjevanje fižola za kuhanje. Danes skuhana boranija je enaka, kot bi jo delala iz sveže nabranega. Nič ga nisem spirala, le vodo sem odlila. S to razliko, da je bila na mizi pol ure prej kot navadno, saj je vloženi fižol že kuhan.
Pasterizacije nisem ponavljala, je izgleda zadostovala enkratna, saj kasneje nisem opazila nobenih sprememb v kozarcih
Maslence bom še vedno vlagala po receptu, ki zahteva nekaj več kisa, ker ga pojemo v solatah.