Stročji fižol
-
- Kraj: Rimske Toplice
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Letos sem se opogumila in Berggold vložila v slanici - po temle receptu
Daleč najboljši način za shranjevanje fižola za kuhanje. Danes skuhana boranija je enaka, kot bi jo delala iz sveže nabranega. Nič ga nisem spirala, le vodo sem odlila. S to razliko, da je bila na mizi pol ure prej kot navadno, saj je vloženi fižol že kuhan.
Pasterizacije nisem ponavljala, je izgleda zadostovala enkratna, saj kasneje nisem opazila nobenih sprememb v kozarcih
Maslence bom še vedno vlagala po receptu, ki zahteva nekaj več kisa, ker ga pojemo v solatah.
Daleč najboljši način za shranjevanje fižola za kuhanje. Danes skuhana boranija je enaka, kot bi jo delala iz sveže nabranega. Nič ga nisem spirala, le vodo sem odlila. S to razliko, da je bila na mizi pol ure prej kot navadno, saj je vloženi fižol že kuhan.
Pasterizacije nisem ponavljala, je izgleda zadostovala enkratna, saj kasneje nisem opazila nobenih sprememb v kozarcih
Maslence bom še vedno vlagala po receptu, ki zahteva nekaj več kisa, ker ga pojemo v solatah.
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re:
Sem se opogumila še jaz in vkuhala berggold v slanici po tem receptu (https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/s ... -v-slanici). Ne obupam kar tako, čeprav je bil lanski polomijada in je šel na kompost. Imam stročji fižol res rada in zato poskušam še enkrat.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Stročji fižol
Držim pesti, da ti bo uspelo!
Jaz ga ne vlagam več, imam samo še preklarja, tega pa pojemo sproti.
Jaz ga ne vlagam več, imam samo še preklarja, tega pa pojemo sproti.
-
Uh, na tale recept sem malo pozabila... Ravno zdajle vlagam 2kg po mojem receptu. No, mogoče probam pri naslednji rundi (letos je fižolovo leto, se mi zdi.Juhuhu), čeprav mi ni všeč potrebna dolga pasterizacija v pečici...
Lpmami, kaj pa je bilo narobe s tvojim lanskim poizkusom?
Lpmami, kaj pa je bilo narobe s tvojim lanskim poizkusom?
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Brbr, mislim, da sem premladega potrgala in kakšno minuto preveč kuhala/blanširala (podrobnosti se ne spomnim več), pa tako neprivlačen vonj je imel in nobene hrustljavosti, nekam peštasto mehek je bil. Zavrel mi pa ni v kozarčku.