![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Stročji fižol
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Letos sem se opogumila in Berggold vložila v slanici - po temle receptu
Daleč najboljši način za shranjevanje fižola za kuhanje. Danes skuhana boranija je enaka, kot bi jo delala iz sveže nabranega. Nič ga nisem spirala, le vodo sem odlila. S to razliko, da je bila na mizi pol ure prej kot navadno, saj je vloženi fižol že kuhan.
Pasterizacije nisem ponavljala, je izgleda zadostovala enkratna, saj kasneje nisem opazila nobenih sprememb v kozarcih
Maslence bom še vedno vlagala po receptu, ki zahteva nekaj več kisa, ker ga pojemo v solatah.
Daleč najboljši način za shranjevanje fižola za kuhanje. Danes skuhana boranija je enaka, kot bi jo delala iz sveže nabranega. Nič ga nisem spirala, le vodo sem odlila. S to razliko, da je bila na mizi pol ure prej kot navadno, saj je vloženi fižol že kuhan.
Pasterizacije nisem ponavljala, je izgleda zadostovala enkratna, saj kasneje nisem opazila nobenih sprememb v kozarcih
Maslence bom še vedno vlagala po receptu, ki zahteva nekaj več kisa, ker ga pojemo v solatah.
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am